Handleiding Downloaden met Bittorrent

Bittorrent is een download systeem (P2P) dat gebruikers met elkaar verbind via trackers, zodat deze bestanden met elkaar uit kunnen wisselen.
Hiervoor moet je eerst een gratis download programma installeren, qBittorrent is een goede keus, klein en zeer makkelijk in gebruik.
Nadat je qBittorrent gedownload en geïnstalleerd hebt ga je naar een torrentsite. Er zijn er honderden, maar twee of drie sites is meestal wel voldoende om alles te kunnen vinden wat je zoekt.
Daar kun je in een zoekvenster zoeken naar muziek, films en software, waarna je een lijst met zoekresultaten krijgt, als je er op klikt ga je naar de betreffende pagina, waar meestal een beschrijving staat en een link genaamd "Download Torrent", zodra je hierop klikt opent deze in je download programma eh het downloaden begint.
In het submenu links op deze pagina staan links naar de lijsten met torrentsites.
De Beste Torrentsites zijn Engelstalig en hebben het grootste aanbod.
Nederlandse Torrentsites hebben meestal een kleiner aanbod maar hebben meer keuze met Nederlandstalige films, muziek en software.

Nep Torrent Links en Download knoppen

Om het moeilijk te maken hebben de veel torrentsites misleidende reclame op hun pagina's staan, zoals grote DOWNLOAD knoppen, meestal groen of blauw. Daar moet je dus niet op klikken, dat is reclame, de echte torrent knop is kleiner, of slechts een tekst link.
Sommige torrentsites bij een zoek opdracht bovenaan de zoek resultaten 5 nep download links, het staat er dan in kleine letter bij, maar als je niet goed kijkt klik je er op, meestal staat er "Direct download" of "Fast download" bij vermeld, overslaan dus. Direct daaronder staan de echte zoek resultaten.

Bittorrent Informatie

Bittorrent Forums